Glisează meniul stânga/dreapta
27 iulie 2020 — Evenimente
Volumul pe care îl supunem dezbaterii la ediția de miercuri, 12 august 2020, ora 19.00, a Serilor de non-ficțiune, este Drumul către viaţa privată. Interpretări ale discursului politic postcomunist, semnat de Arthur Suciu și apărut în acest an, la editura Institutul European.
Drumul către viața privată. Interpretări ale discursului politic postcomunist cuprinde o succesiune de interpretări ale discursului politic postcomunist, concentrându-se asupra perioadei cuprinse între 2004 și 2016. Analizele au un nivel de generalitate variabil, de la analize contextuale până la incursiuni în istoria modernă a României, și au în vedere în mod special două teme: aderarea României la Uniunea Europeană și relația dintre câmpul politic și cel intelectual. Volumul explicitează parcursul biografic al autorului care a fost, o lungă perioadă de timp, copywriter și consilier de comunicare politică. Biografia autorului este astfel inclusa în cercul interpretării politice. Cartea este o analiză a discursului heteronom politic, care se adresează profesorilor și studenților de la facultățile de științe ale comunicării și științele politice, precum și specialiștilor în domeniul comunicării politice și politicienilor.
Arthur Suciu este licențiat în filosofie la Universitatea Al. I. Cuza din Iași. A urmat un program de studii aprofundate în filosofie teoretică la Universitatea din București. Este lector universitar colaborator al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, doctor în științe ale comunicării cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic, Discursul autonom. Strategii de comunicare, 2013.
A publicat trei lucrări de literatură existențială – Contribuții la apocalipsă, 2008; Fericirea în vid, 2012; Antimediul, în curs de apariție – și un roman, În gaură, 2016, pentru care a primit Premiul pentru debut al revistei Convorbiri literare. A publicat articole și eseuri politice și literare în numeroase publicații, Ziarul financiar, Cadran Politic, Adevărul, Cultura, Convorbiri literare, Observator cultural. În calitate de copywriter și consilier în domeniul comunicării politice a participat la peste zece campanii electorale.
Alături de autor, vor avea intervenții criticul literar Paul Cernat și scriitorul Emanuel Copilaş.
Întâlnirea va fi realizată prin programul Zoom și va fi moderată de scriitorul Vasile Ernu.
Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale, iar link-ul pentru acces este:
https://us02web.zoom.us/j/88611500131