Glisează meniul stânga/dreapta
14 octombrie 2020 — Evenimente
În Inventing the Social in Romania. 1848 – 1914. Networks and Laboratories of Knowledge (Editura Ferdinand Schöningh, 2020), autorul Călin Cotoi aduce la viață o serie de anarhiști „obscure”, medici, igieniști și reformatori de la granițele Europei și Rusiei. Cartea urmărește indivizi, texte, proiecte, dezbateri, bacterii și boli care călătoresc, se ciocnesc, intră în dialog, scriu și vorbesc unii despre alții în locuri și pe teme surprinzătoare. Toți aceștia au traversat zonele (și timpurile) de graniță dintre imperii și state naționale în formare, găsind deseori scurtături sau drumuri ocolite și reapărînd în părți diferite și neașteptate ale spațiului geografic, social și politic. Folosind materiale și surse provenind din scrisori, jurnale, reviste, tratate medicale și dezbateri politice, autorul deschide o discuție despre problematica teoretică și istorică mai largă implicată în crearea locală a socialului, a istoricității și reprezentabilității lui.
Miercuri, 21 octombrie 2020, ora 19.00, vă invităm la o dezbatere moderată de Vasile Ernu prin intermediul platformei Zoom, cu invitații Călin Cotoi, Norbert Petrovici și Florin Poenaru.
Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale, iar link-ul pentru acces este:
https://us02web.zoom.us/j/89770382822
Călin Cotoi are un doctorat în Filosofie/Antropologie culturală și licență în Sociologie la Universitatea din București, licență în Medicină umană, Universitatea Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca. Este profesor la Universitatea din București, Departamentul de Sociologie, din 2015. Cărţi publicate: Economie socială, bunuri și proprietăți comune în România (cu Oana Mateescu), Iași, Polirom, 2013; Introducere în antropologia politică, Iași, Polirom, 2009; Primordialism cultural şi geopolitică românească, București, Mica Valahie, 2007. Cea mai recentă carte: Inventing the Social in Romania, 1848-1914. Networks and Laboratories of Knowledge, Ferdinand Schöningh, 2020.