26 mai 2020 — Dezbateri culturale

Serile de non-ficţiune la MNLR | Eveniment on-line

Despre cultură și sub-culturi s-a scris mult, precum și despre Generația 2000. Noi vă invităm la prezentarea unui studiu de caz și la explorarea a ceea ce însemna noțiunea de cultură din perspectiva autorităților, cum se definea interacțiunea tinerilor cu formele culturale oficiale, dar și care au fost influențele culturale ale tineretului în contextul Revoluției de la 1989.

Aflați joi, 4 iunie, ora 19.00, la ediția on-line, în cadrul dezbaterii în jurul volumului „Generația anului 2000. Cultură și subculturi ale tineretului în România socialistă. Studiu de caz: Timișoara” de Emanuel Copilaș (Editura Tritonic, 2019). Invitaţii dezbaterii moderate de Vasile Ernu sunt Emanuel Copilaș, Aurelian Giugăl, Mihai Laurenţiu Fuiorea.

Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale, iar link-ul pentru acces este:
https://us02web.zoom.us/j/84867127648

Emanuel Copilaș este asistent doctor la Departamentul de Științe Politice din cadrul Universității de Vest, Timișoara. Este autorul lucrărilor Geneza leninismului romantic. O perspectivă teoretică asupra orientării internaționale a comunismului românesc, 1948-1989 (Institutul European, Iași, 2012); Incursiuni în istoria politică și intelectuală a secolului XX (Editura Adenium, Iași, 2014); Națiunea socialistă. Politica identității în Epoca de Aur (Editura Polirom, Iași, 2015); Exerciții critice. Polemici, publicistică și note de lectură (Editura Adenium, Iași, în curs de apariție); De la comunism la capitalism: politica românească în ipostaze generale și particulare (Editura Adenium, Iași, în curs de apariție). Lucrări editate: Marele jaf postcomunist. Spectacolul mărfii și revanșa capitalismului (Editura Adenium, Iași, în curs de apariție); Liberali, liberalism, libertate: sfârșitul sau începutul unei ideologii? (în colaborare cu Sorin Adam Matei și Caius Dobrescu, Editura Adenium, Iași, în curs de apariție). A publicat articole în diferite volume colective și reviste de specialitate: East European Politics and Societies, Sfera Politicii, Studia Europaea, Revista de Științe PoliticeRevista Română de Geografie Politică, Impact StrategicGeopoliticaAnnales Universitatis Apulensis Series HistoricaAnuarul Institutului de Istorie „George Barițiu” Series HistoricaValahian Journal of Historical StudiesRomanian Review of International StudiesPolitical Studies ForumGeographica TimisensisColloquium politicumSouth-East European Journal of Political ScienceColocviu strategicSymposion. Colaborator ocazional al revistelor Observator CulturalCulturaTimpul și al platformei CriticAtac. Redactor al platformei SocialEast. Domenii de interes: teoria relațiilor internaționale, ideologii politice, economie politică, sociologie politică, istorie politică, radicalism politic.