21 ianuarie 2020 — Seri de poezie și muzică

Spectacol de muzică și poezie | „Șapte”

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul Dramaturgilor Români vă invită sâmbătă, 25 ianuarie 2020, de la ora 19.00, în Sala „Iosif Naghiu” din Calea Griviței 64-66, la spectacolul de muzică și poezie „Șapte”.

Șapte artiști: Arlinda Morava, Theodora Stanciu, Alexandru Marian, Tiberiu Branga, Iulian Popovici, Bogdan Postolache, Marius Iancu. Șapte momente muzicale, șapte respirații din creația poetică a lui Rudyard Kipling, Nichita Stănescu, Nina Cassian, Nâzım Hikmet și Ion Luca Caragiale.

Șapte zile ale săptămânii, șapte planete, șapte culori în curcubeu, șapte continente, șapte păcate originare, șapte ani de ghinion, șapte trepte ale desăvârșirii, șapte sfere sau trepte cerești, șapte petale ale trandafirului, șapte capete ale cobrei de la Angkor, șapte pitici, șapte arhangheli. Creând lumea în șase zile, Dumnezeu se odihnește în cea de-a șaptea și o transformă în zi sfântă. Candelabrul cu șapte brate; șapte duhuri care se odihnesc; șapte ceruri unde stau cetele cerești; Solomon a zidit templul în șapte ani. Șapte minuni ale lumii antice, șapte peceți, șapte trâmbițe, șapte cupe, șapte vedenii.

Despre această cifră magică s-au scris tomuri întregi și probabil că se vor mai scrie. În credința creștină, în evul mediu, cifra șapte simboliza liniștea, milostivirea și pacea. De ce Șapte? Pentru că „Șapte” este despre frumusețe, încântare, farmec, despre limbajul pe care sufletul îl folosește pentru a da răspunsuri la întrebări pe care ni le punem des. Despre toate acestea este spectacolul „Șapte”, pe care l-au gândit actrița Theodora Stanciu și soprana Arlinda Morava, alături de Qvintetul Arte, știind că muzica și poezia s-au împletit armonios dintotdeauna.

Vă așteptăm cu drag!

Galerie Foto