10 iunie 2023 — Spectacole de teatru

Spectacol de teatru | „Molly Bloom”

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, ora 15.00, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8.

Spectacolul de teatru „Molly Bloom”, în care joacă actrița Raluca Gheorghiu-Culda, este o adaptare liberă de Radu Aldulescu după James Joyce, regia fiind semnată de Alina Hiristea, iar scenografia de Raluca Negoescu.

Spectacolul de teatru este inspirat de legendara Molly Bloom, personajul care descinde din paginile romanului „Ulise” al lui James Joyce. Comedia feminității se desfășoară într-un flux continuu de gânduri și trăiri, ca viața însăși. Pentru prima oară în România, capodopera lui James Joyce ajunge pe scenă, prin personajul Molly Bloom, întruchipat de Raluca Gheorghiu-Culda, care reușește o excepțională performanță actoricească. Avem șansa să retrăim, împreună cu ea, celebra noapte din Dublin, ce urmează celebrei Bloomsday, sărbătorită peste tot în lume. Iubitorii de Joyce și de teatru se vor bucura de spectacolul unei superbe Molly Bloom care reușește să se elibereze, în cel mai surprinzător mod, din închisoarea căsniciei, din toate închisorile lumii.

Spectacolul este produs de Asociația Teatrul Proxim.

Durata: 1h 15 min.