3 decembrie 2018 — Spectacole de teatru

Spectacol de teatru | Un Altfel de Crăciun

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la „Un Altfel de Crăciun”, sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 17.00, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), un spectacol în regia Monei Gavrilaș și interpretarea actriței Diana Giubernea.

„Un Altfel de Crăciun” este o radiografie emoționantă a destinelor deținuților politici din România comunistă, pe un scenariu cuprinzând texte ale scriitorilor Radu Gyr, Zahu Pană, Dumitru Oniga, Marcel Petrișor, Anatolie Panis. Acestea sunt doar câteva din numele celor care au marcat această perioadă din spatele gratiilor, la Jilava și Aiud.

Cumva o poartă deschisă pentru sinceritate și adevăr, Crăciunul deținuților politici este o lecție despre toleranță, iertare, iubire. Într-o atmosferă de penitență se vorbește despre lacrimi, tristețe, speranță, întoarcere la valorile umane, la credință, la oamenii de lângă noi. Echipa spectacolului (Mona Gavrilaș și Diana Giubernea) încearcă o paralelă cu Nașterea lui Iisus și invită la evadare în interior prin amintiri, într-o altă viață – viața de dinainte de a fi închiși. Din păcate, toți avem o închisoare în noi și doar prin iubire rupem lanțurile.

Să iubim și să iertăm, dar să nu uităm… ca să nu se mai repete!

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!