28 octombrie 2023 — Festival

Spectacol-lectură în cadrul FNT | „Bătăi în pluș”, de Marin Sorescu

Muzeul Național al Literaturii Române propune, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, în cadrul Festivalului Național de Teatru, luni, 30 octombrie 2023, de la ora 14.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, spectacolul-lectură „Bătăi în pluș”, de Marin Sorescu.

În urmă cu două luni Muzeul Național al Literaturii Române a preluat, prin generozitatea și grija asupra posterității marelui dramaturg Marin Sorescu, un belșug patrimonial. Nu a fost suficient timp de catalogare și sistematizare a arhivei și a bibliotecii. Aceste proceduri vor urma cursul firesc.

Distribuția: Lucian Ionescu, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Ștefan Pîrnuș, Teodora Stanciu, Domnița Iscru. Regia: Silviu Debu.

Producător: Muzeul Național al Literaturii Române
Partener: Teatrul de Comedie.

„Printre manuscrise și dactilograme s-a ivit, brusc, această piesă necunoscută a lui Marin Sorescu: «Bătăi în pluș». Sigur, mai sunt și altele sau alte surprize. E o premieră și avanpremieră a unui spectacol pe textul unui mare dramaturg postbelic. O piesă despre pierderea identității ființei și spațiului acesteia. Actuală.” (Ioan Cristescu)

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.