21 iulie 2020 — Concerte de muzică

Spectacol | Nicolae Voiculeț Live

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 23 iulie 2020, ora 19.00, la concertul „Nicolae Voiculeț Live”, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Rezervări: programe@mnlr.ro, tel. 0748 057192. Responsabil proiect MNLR – Loreta Popa.

Nicolae Voiculeț este unul dintre demnii apărători şi continuatori ai valorilor autentice, dedicându-se unui instrument complex, cu sonorităţi divine, precum naiul. Artistul s-a născut la Sinaia, într-o zi de iarnă, și a urcat pe scenă încă de la vârsta de 5 ani, cântând alături de orchestre mari ale vremii. A participat la cele mai prestigioase festivaluri de creaţie, obţinând de fiecare dată locul I, atât pentru maniera interpretării vocale, cât şi pentru cea dirijorală. A urmat cursurile Liceului de Muzică „George Enescu”, fiind introdus de către profesori în studiul pianului, însă de la 12 ani tatăl său l-a îndrumat spre desluşirea tainelor şi esenţei marii muzici şi a naiului. Încă de la primul contact cu naiul, artistul s-a contopit în sunetul duios al instrumentului, simțind că menirea sa este de a-i ocroti sunetul ca pe propria fiinţă.

Nicolae Voiculeţ este unul dintre preceptorii esteticii frumosului muzical, care a cucerit întreaga lume prin simţire, puritate şi sensibilitate și a făcut cunoscută tradiţia poporului său prin sunet în sute de concerte, în diverse colţuri ale lumii. Indiferent de genul muzical pe care îl abordează şi de publicul căruia i se adresează, rămâne acelaşi om de valoare şi muzician complex, a cărui unică dorinţă şi motivaţie este vindecarea oamenilor prin sunet. Nicolae Voiculeț reușește la fiecare apariție pe scenă să evidenţieze puterea fără seamăn a folclorului şi a autenticităţii româneşti.

Accesul se face numai pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Participanții la eveniment trebuie să respecte regulamentul de desfășurare a spectacolelor în aer liber (purtarea măștii, acceptarea termoscanării, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanței de cel puțin 1,5 m).

NE PARE RĂU, PENTRU ACEST SPECTACOL, TOATE LOCURILE AU FOST REZERVATE!

Mulțumim pentru înțelegere!