15 septembrie 2017 — Evenimente

Spectacolul „ZELDA – THE LAST FLAPPER”

Proiectul „Femei celebre” continuă cu spectacolul „ZELDA – THE LAST FLAPPER” de William Luce, o producție a Teatrului pentru puțini, spectacol ce s-a jucat la Teatrul Foarte Mic, unde a avut premiera în 2013.A fost foarte bine primit de public și de critică, la Festivalul Internațional de Teatru Edinburgh 2014, secțiunea Fringe, și se bazează pe textele scrise de Zelda Sayre Fitzgerald, soția celebrului Francis Scott Fitzgerald, ea însăși o scriitoare de geniu, o balerină și o pictoriță talentată.

„ZELDA” aduce în prim-plan ultima ei zi de viață, la azilul de nebuni, o zi în care face o revizuire a momentelor cruciale. Spectacolul are o valoare nu numai dramaturgică, dar în același timp este și o demonstrație de virtuozitate actoricească și de o bogăție de invenții regizorale. Actrița Ioana Pavelescu, interpreta Zeldei, a câștigat de altfel premiul Best Actress la New York City’s Independent Film Festival în 2013.

Spectacolul se va juca în mansarda MNLR (str. Nicolae Crețulescu 8), sîmbătă, 23 septembrie, ora 19.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponbile. Pentru rezervarea locului, trimiteți un e-mail la adresa: info.mnlr@gmail.com.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Galerie Foto