13 septembrie 2018 — Evenimente

Strada Copiilor

Din 15 septembrie, în recreația mare, ne vedem pe Strada Copiilor!

În perioada 10 – 23 septembrie 2018, Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD), în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Fundația Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române, organizează Strada Copiilor, parte a celui mai mare festival cultural în aer liber, Strada de C’Arte. Ajunsă la a șaptea ediție, Strada Copiilor are la bază un set de ateliere cu caracter cultural și educativ, menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile, totul în aer liber în arealul statuii ecvestre a lui Carol I.

Această ediție aduce o nouă serie de ateliere de creație, susținute de Sergiu Chihaia și ArtCrowd, care îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației, concursuri şi concerte dedicate copiilor.

Programul activităților de pe Strada Copiilor este:
Sâmbătă, 15 septembrie
11:00 – 13:00 – Ateliere pentru copii „Muzeul, colecționarii și patrimoniul material”, ArtCrowd, din programul educativ desfășurat de Muzeul Național al Literaturii Române prin Casele Memoriale pe care le administrează, Strada Copiilor (IMDD)

Duminică, 16 septembrie
11:00 – 13:00 – Ateliere pentru copii „Animale și creaturi fantastice în artă”, ArtCrowd, din programul educativ desfășurat de Muzeul Național al Literaturii Române prin Casele Memoriale pe care le administrează, Strada Copiilor (IMDD)

Luni, 17 septembrie
19:30- 20:30 – Concert al Corului Cantus Mundi România, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin, Programul Național Cantus Mundi”, Aulă

Vineri, 21 septembrie
16:00 – 17:30 – EDUCAȚIE LA FIRUL IERBII – dezbatere cu tema APA, „Să nu uităm că cercul apei și al vieții este același” – Jacque Yves Cousteau, Aulă
17:30 – 18:30 – Ateliere pentru copii „Reciclare creativă cu Sergiu Chihaia”, Strada Copiilor (IMDD)
18:00 – 19:00 – Concert al Corului Cantus Mundi România, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin, Programul Național Cantus Mundi”, marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, Aulă

Sâmbătă, 22 septembrie
11:00 – 13:00 – Ateliere pentru copii „Portretul: reprezentare și autoreprezentare”, ArtCrowd, din programul educativ desfășurat de Muzeul Național al Literaturii Române prin Casele Memoriale pe care le administrează, Strada Copiilor (IMDD)

În plus, Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă organizează cea de-a 9-a ediţie a dezbaterilor Educaţie la firul ierbii. Dezbaterea va aduce împreună reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, profesori, elevi, oameni de cultură şi reprezentanti ai companiilor de profil.
Anul acesta, dezbaterea va aborda o temă foarte actuală și sensibilă, cea a resurselor naturale, APA – „Să nu uităm că cercul apei și al vieții este același”.                                                                                                                                                       
În continuarea eforturilor de implicare socială, IMDD va organiza şi anul acesta campania de strângere de cărţi „Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!”. Toţi participanţii la Strada Copiilor şi Strada de C’Arte sunt încurajaţi să ofere în dar cel puţin o carte în spaţiul special amenajat, iar toate donaţiile primite în timpul evenimentului vor merge către organizaţii şi centre pentru copii.

Despre Strada Copiilor
Strada Copiilor este un proiect consacrat ajuns deja la a șaptea ediție, care își propune să ofere fiecărui copil/ tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, într-un cadru non-formal. Astfel, fiecare copil/ tânăr are oportunitatea de a aprofunda interesul ori talentul său pentru expresiile artistice în cadrul atelierelor de creație ce compun proiectul cultural. Strada Copiilor este parte dintr-un amplu program cultural care printr-o diversitate de manifestări artistice (ateliere de creație cu specific diferit) promovează valorile culturale în rândul copiilor/ tinerilor și în rândul familiilor acestora. Proiectul inițiat de IMDD a debutat în anul 2011 în cadrul Străzii de C’Arte, cel mai mare festival cultural organizat în aer liber de către Biblioteca Centrala Universitară „Carol I” și având parteneri strategici Primăria Municipiului București și Muzeul Național al Literaturii Române. În cifre, Strada Copiilor arată astfel: peste 6000 de copii și tineri participanți la activități (în toate cele 6 ediții); peste 30 de ateliere și evenimente organizate; peste 60 de voluntari implicați.

Despre Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă
Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD) este o organizație non-guvernamentală, care promovează și sprijină valoarea, excelența și calitatea în societatea românească. Direcțiile strategice pe care și le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabilă, Dezvoltare Comunitară și Formare și Dezvoltare Profesională. IMDD se află în coordonarea ONU și a inițiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea „Rolul guvernării electronice în dezvoltarea durabilă”, cercetare internațională cu privire la dezvoltarea durabilă, Strada Copiilor în cadrul Străzii de C’Arte, seria de dezbateri „Educație  la firul ierbii” etc.