9 septembrie 2021 — Ateliere

Străzi deschise la MNLR | 11 septembrie 2021

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, ora 11.00 – 18.00
Calea Victoriei 11
Străzi deschise | MNLR

Expoziție | Nichita Stănescu – frumos ca umbra unei idei

Cele 12 panouri reprezintă o incursiune în viaţa şi opera poetului necuvintelor, Nichita Stănescu. Născut în 31 martie 1933, Nichita Stănescu este considerat, atât de critica literară, cât şi de publicul larg, drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuşi o numea „dumnezeiesc de frumoasă”. Laureat al Premiului Herder şi nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură (1980), Nichita Stănescu este, conform opiniei criticilor literari Alexandru Condeescu şi Eugen Simion, un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabile, făcând parte din categoria foarte rară a inventatorilor lingvistici şi poetici.
„Mă uit în urmă asupra vârstelor mele, asupra trupurilor pe care le-am înşirat în sus, ca pe un stâlp ce sprijină cerul cu soare la mijloc […]. E-un trup de bărbat ce ţine pe frunte tălpile scorojite ale unui bătrân, e-un bătrân cu mustaţa-ngălbenită de tutun […]. Viaţa aceasta a mea, ca un stâlp, o dărui să sprijine bolţile voastre, la nunţi şi la naşteri.” (Nichita Stănescu)

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, 11.00-14.00
Calea Victoriei 110
Străzi deschise | MNLR

  • Poveștile obiectelor – atelier de educație muzeală pentru copii
  • Spații interactive – șotronul cuvintelor, atelier DADA, geometrii poetice
  • Muzeobuz – prezentarea site-ului, a platformei culturaindirect.ro multimedia culturaindirect.ro, a aplicației MNLR, a audioghidurilor

 

Pentru rezervări şi informații suplimentare, vă rugăm să ne sunați la 0736.598.451 sau să ne scrieți la adresa programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia