Glisează meniul stânga/dreapta
17 august 2021 — Ateliere
Sâmbătă, 28 august 2021, 11.00-18.00
Calea Victoriei 110
Expoziție Nichita Stănescu, frumos ca umbra unei idei
Cele 12 panouri reprezintă o incursiune în viaţa şi opera poetului necuvintelor, Nichita Stănescu. Născut în 31 martie 1933, Nichita Stănescu este considerat, atât de critica literară, cât şi de publicul larg, drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuşi o numea „dumnezeiesc de frumoasă”. Laureat al Premiului Herder şi nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură (1980), Nichita Stănescu este, conform opiniei criticilor literari Alexandru Condeescu şi Eugen Simion, un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabile, făcând parte din categoria foarte rară a inventatorilor lingvistici şi poetici.
„Mă uit în urmă asupra vârstelor mele, asupra trupurilor pe care le-am înşirat în sus, ca pe un stâlp ce sprijină cerul cu soare la mijloc […]. E-un trup de bărbat ce ţine pe frunte tălpile scorojite ale unui bătrân, e-un bătrân cu mustaţa-ngălbenită de tutun […]. Viaţa aceasta a mea, ca un stâlp, o dărui să sprijine bolţile voastre, la nunţi şi la naşteri.” (Nichita Stănescu)
Sâmbătă, 28 august 2021, 11.00-14.00
Pentru rezervări şi informații suplimentare, vă rugăm să ne sunați la 0736.598.451 sau să ne scrieți la adresa programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).
Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia