29 octombrie 2021 — Expoziții

Timbre de ieri și de azi | Expoziție MNLR în Plaza România

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Romfilatelia, Plaza România și Centrul pentru Tineret al Municipiului București vă invită să descoperiți povestea timbrelor și a elementelor care le însoțesc.

„Lectura” unui timbru se face ținând seama de elementele acestuia: imaginile selectate în funcție de perioadă sau de evenimentele culturale importante ale epocii, nuanțele folosite la tipărirea mărcii, simbolurile, reprezentări grafice ș.a. Povestea timbrului este strâns legată de cartea poștală sau de plicul ce însoțește scrisoarea, precum și de schimbul de replici sau de mesajul transmis de către expeditor destinatarului.

Sunt prezentate în expoziție timbre românești, nemțești, elvețiene, finlandeze, franceze, precum și mărci columbiene din arhiva MNLR, timbre emise de Romfilatelia în parteneriat cu MNLR, precum și timbre din colecția personală a Monicăi Lazăr, din perioada 1975-1982.

Cărțile poștale timbrate și mărcile seriilor filatelice emise în colaborare cu Romfilatelia sunt însoțite de scurte descrieri literare, realizate de muzeografii Muzeului Național al Literaturii Române.

Expoziția va putea fi vizitată zilnic, în perioada 28 octombrie – 14 noiembrie 2021, în Plaza România (Bulevardul Timișoara 26), cu respectarea tuturor regulilor în vigoare, impuse de autoritățile competente și comunicate de către centrul comercial.