24 iunie 2021 — Lansări de carte

Tricolorul în istoria românilor | Lansare de carte

Astăzi, 24 iunie 2021, la sediul expoziției de bază a MNLR a avut loc evenimentul de lansare a volumului Tricolorul în istoria românilor de Adina Berciu-Drăghicescu, Corneliu M. Andonie și Luminița Iordache.

Volumul aduce în prim-plan o istorie (în detaliu) a drapelului românesc, iar miza lui e aceea de a reconstrui, cronologic, o monografie a unui simbol important pentru identitatea națională românească. Fiind un text cu caracter științific, cei trei specialiști în domeniu reușesc să recompună această istorie într-o manieră care îmbină rigorile limbajului de specialitate (vexilologic) cu plăcerea descoperirii semnificațiilor unui simbol despre care, de altminteri, se știe destul de puțin. Rezultă de aici un volum care este, deopotrivă, un instrument de lucru pentru cercetători ai domeniului și un volum pasionant pentru cei care vor să afle mai multe despre simbolul identitar al tricolorului.

La eveniment au participat: Florian Bichir, Cristian Petcu, Nicolae Brânzea, Adina Berciu-Drăghicescu, Corneliu M. Andonie și Luminița Iordache
Amfitrion: Ioan Cristescu

Eveniment realizat în colaborare cu Fundația Colegiului Național de Apărare
Proiect realizat cu sprijinul Guvernului României

Parteneri: Biblioteca Academiei Române, Muzeu Național al Banatului, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Galerie Foto