21 mai 2021 — Lansări de carte

Triplă lansare | „Cercul negru”, „Zile de plumb” și „Povești de iubire în vremuri de război”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 26 mai 2021, ora 17.00, în Grădina MNLR, din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul de lansare a romanelor „Cercul negru”, „Zile de plumb” și „Povești de iubire în vremuri de război”, de Lucian Ciuchiță, apărute la editurile Libris, Literpress Publishing și Ecou Transilvan. Invitați: jurnalistul Miron Manega,  Iasmina Coman, editor, Loreta Popa.

Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român. S-a născut la 10 februarie 1969, în Râmnicu-Vâlcea. Profesor universitar, a predat Statistică și Modelare Economică la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea N. Titulescu. În momentul de față este cercetător științific asociat la Academia Română. A debutat în 1996, cu volumul de poezii „Oameni și țărmuri”, cu o prefață de Marin Sorescu.

În 2019, a lansat romanul „Cuțitele roșii”, la Muzeul Național al Literaturii Române, iar romanul „L’Île du Purgatoire”, la Salon du Livre-Paris. Acesta din urmă s-a bucurat de recunoaștere internațională, fiind promovat în țările francofone. Romanul amintit a fost lansat și la Salon du Livre de Montreal în noiembrie, 2019. De fapt, o dublă lansare, deoarece romanul, „Ce caută povestea mea în filmul lor”, a fost lansat în data de 24 noiembrie 2019, la Târgul Gaudeamus. În martie 2020, romanul „Cercul negru” a fost publicat de Editura Libris, însă din cauza pandemiei de coronavirus, lansarea n-a mai fost posibilă în prezența publicului. Tot în martie 2020, volumul de povestiri „La constellation des papillons blancs” a fost publicat în Franța. Volumul de povestiri se bucură de aceeași recunoaștere internațională, fiind promovat, în toate țările francofone, dar și în Japonia.

„«Cercul negru» este, fără îndoială, un roman de excepție, scris cu o deosebită măiestrie, un roman ce trebuie neapărat citit, nu spre «trecerea timpului», ci pentru luare aminte, căci parabola, prezentată într-o manieră artistică, este o copie fidelă a ceea ce se petrece cu adevărat în realitate” – Melissa Thomas, agent literar.

„Scriitura romanului este una intensă, aerul dramatic se scurge printre litere, reușind să-și facă cititorul să simtă viața și trăirile protagoniștilor. «Zile de plumb» este un roman istoric prezentat pe mai multe planuri, din mai multe perspective, oferind cititorului un tablou detaliat al acelor vremuri, al caracterului conducătorilor” – Rodica Mijaiche.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

Credit foto: Dan Vatamaniuc

 

Galerie Foto