31 mai 2023 — Evenimente

TUR GHIDAT în expoziția Textură, substanță și context în bijuteria contemporană

Sâmbătă, în data de 10 iunie 2023, de la ora 16, la Muzeul Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr.8, înainte de închiderea expoziției de bijuterie contemporană Textură, substanță și context în bijuteria contemporană, va avea loc un tur ghidat susținut de artista Miruna Belicovici, în care veți avea ocazia să aflați mai multe lucruri despre cum se realizează bijuteriile și sursele de inspirație ale artistei.

Așadar, dacă nu ați avut ocazia să vizitați expoziția artistei și sunteți pasionați de lucruri frumoase, vă invităm în data de 10 iunie să faceți o oprire la MNLR și să vă bucurați de lucrările autoarei, care sperăm să vă inspire să fiți mai creativi.

Miruna Belicovici, deși, de formație expert în management, are o pasiune pentru crearea de bijuterii conceptuale, care, pentru artistă, reprezintă „un limbaj, un mijloc de a dezvălui un adevăr mai profund și de a merge purtându-l la vedere”. Sursa de inspirație a artistei vine din forma interioară, ascunsă, a lucrurilor, care dezvăluie cel mai bine narațiunea lucrărilor.

Creațiile artistei au fost expuse în galerii din Europa și Asia, iar lucrările pentru care i-a fost acordat premiul Krama cu prilejul Athens Jewelry Week 2019, au făcut obiectul unei expoziții temporare la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu.

https://www.iqads.ro/articol/62700/design-stralucire-miruna-belicovici-munca-asta-cu-mainile-pentru-a-imblanzi

https://dautor.ro/en/designer/miruna-belicovici/

https://dautor.ro/en/interviu-miruna-belicovici-bijuteria-contemporana/

https://www.facebook.com/MirunaBelicoviciJewelry

https://instagram.com/mirunabelicovici

https://www.linkedin.com/in/mirunabelicovici

https://www.facebook.com/georgiamiruna.belicovici