2 martie 2020 — Conferințe

„Ut pictura poesis (scriitorul și vizualul)” | Conferință Pavel Șușară

Marți, 3 martie 2020, ora 18.00, Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu 8) vă invită la conferința „Ut pictura poesis (scriitorul și vizualul)” susținută de scriitorul și criticul de artă Pavel Șușară, cu ocazia Zilei Internaționale a Scriitorilor.

În anul 1986, la cel de-al 48-lea Congres Internațional, PEN Club a propus și a votat ca data de 3 martie să fie dedicată celebrării rolului important al literaturii ca element de dezvoltare a societăţii umane, în orice colţ al globului, prin intermediul libertăţii cuvântului, și pentru a promova  sprijinul între scriitorii din întreaga lume. Cu acest prilej, scriitorul și criticul de artă Pavel Șușară va susține o conferință despre relația scriitorilor cu artele plastice și vizuale.

Vizitarea expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, a Caselor memoriale ale MNLR, precum și participarea la atelierele programate vor fi gratuite pe tot parcursul zilei.

Pavel Șușară este critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român, specialist în istoria artei. Specializat în istoria artei moderne și contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România în 1996. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio România Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și Președintele Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.

Galerie Foto