19 ianuarie 2024 — Evenimente

Vernisaj | Expoziția artistului Lucian Liciu

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în perioada 24 ianuarie – 17 februarie 2024, la sediul său din Calea Griviței 64-66, Sălile „P. Creția” și „Al. Oprea”, expoziția artistului Lucian Liciu.

„Lucian Liciu a fost un pictor preocupat în permanență de cotidian și de tot ce se întâmpla în jurul său.

Deși la prima vedere pictura pe care el a creat-o pare simplă și pe înțelesul tuturor, această senzație  este o capcană în care privitorul intră ușor, aparența ascunzând, de fapt, o mare și o generoasă profunzime. Simplitatea imaginii și a temelor abordate sunt o dovadă de curaj al imaginației și de maturitate a expresiei.

Stilul său jucăuș, disponibilitatea ludică permanentă, uneori aproape de fervoarea caricaturii,  denotă o dezinvoltură inepuizabilă, pe alocuri cu ușoare accente cinice, dar niciodată lipsite de tandrețe și de melancolie.

Vă invităm, așadar, miercuri, 24 ianuarie 2024, ora 17.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței nr. 64-66, în prezența criticului de artă Pavel Șușară, să revedeți o parte dintre poveștile spuse exemplar de Lucian Liciu.” – Silvian Sferlea, curator.

Expoziția poate fi vizitată până în 17 februarie 2024, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.