26 iunie 2020 — Seri de poezie și muzică

VIAȚA DE LA CAPĂT #5 | T.O. Bobe

T.O. Bobe s-a născut la Constanța, în 1969. A lucrat ca secretar literar la Teatrul Mic din București, scenarist și redactor TV și copywriter. În prezent e scriitor liber-profesionist. A publicat Bucla (poezie, Editura Univers, 1999 și Humanitas 2005), Darul lui Moș Crăciun (carte pentru copii, Editura Humanitas, 2003, 2011, 2017), Cum mi-am petrecut vacanța de vară (roman, Editura Polirom, 2004, 2007 și Editura Humanitas 2011 și 2019), Centrifuga (poezie, Editura Polirom, 2005), Contorsionista (proză scurtă, Editura Humanitas, 2011), Cartea neisprăvirii (roman, Editura Humanitas, 2019). A contribuit cu texte la diverse volume colective, iar fragmente din cărțile sale au apărut în mai multe antologii din România, Polonia, Germania, Franța, Croația și Belgia. Bucla a fost tradusă în engleză (Wakefield Press, 2019), iar Centrifuga în germană (Merz&Solitude, 2004).

Cu T.O. BOBE ne întâlnim marți, 30 iunie, ora 21.00, în direct pe pagina de Facebook a MNLR și pe pagina de Facebook a Romanian Cultural Institute in New York / ICR New York.

Like & Share our event!
https://www.facebook.com/events/2356420764652293/

Institutul Cultural Român din New York, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, a lansat marți, 2 iunie 2020, proiectul de recitaluri literare bilingve on-line VIAȚA DE LA CAPĂT: scriitorii imaginează lumea după pandemie. Proiectul se va desfășura săptămânal, în fiecare zi de marți, în perioada 2 iunie – 4 august 2020, și îi are ca invitați pe scriitorii Gabriela Adameșteanu, T.O. Bobe, Carmen Firan, Ioana Ieronim, Ioana Nicolaie, Ioan Es. Pop, Simona Popescu, Andreea Răsuceanu, Robert Șerban, ale căror texte inedite vor fi recitate atât în română, cât și în engleză, versiunile în limba engleză fiind asigurate de traducătorii Andrew K. Davidson, Carrie Hooper, Ioana Ieronim și Andreea Scridon. Recitalurile vor fi difuzate pe Blogul ICR New York, precum și pe paginile de YouTube, Facebook și Instagram ale celor doi parteneri, în fiecare marți începând cu ora 21.00, ora României, și ora 14.00, ora New York-ului.

Având în vedere contextul internațional comun cu care ne-am confruntat în ultimele luni, în vederea diversificării ofertei online pe care o transmitem publicului nostru, Institutul Cultural Român din New York ne-a lansat invitația de a deveni parteneri ai unui nou program permanent inițiat de acesta în urmă cu o lună: „Viața de la capăt: scriitorii imaginează lumea după pandemie”. Asemenea celorlalte programe permanente virtuale ale ICR New York și ale MNLR din această perioadă, și acesta va fi transmis pe platformele online care ne stau la dispoziție, în principal, pe Blog, Youtube, Facebook, Instagram și Twitter, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor noștri. Proiectul propus de ICRNY a fost gândit pentru publicul nord-american și are în vedere promovarea literaturii române în acest spațiu.

Astfel, începând cu 2 iunie 2020, în fiecare zi de marți, ora 21.00, ora României, și ora 14.00, ora New York-ului, distribuim concomitent, în mediul virtual, o suită de conținuturi literare originale și exclusive, create special pentru acest program, de către unii dintre cei mai valoroși autori români contemporani, poeți și prozatori deopotrivă.

9 autori au fost invitați să scrie și să citească un text (poezie, proză, eseu, memorialistică), în care să imagineze cum va arăta lumea după marea criză medicală pe care o traversăm. Textele scrise în limba română vor fi traduse în limba engleză, iar acestea vor fi transpuse în recitaluri literare online înregistrate cu fiecare dintre scriitorii invitați în proiect.

Scriitori invitați: Ioan Es. Pop (traducător Ioana Ieronim), Andreea Răsuceanu (traducător Carrie Hooper), Robert Șerban (traducător Andrew K. Davidson), Ioana Nicolaie (traducător Carrie Hooper), T.O. Bobe (traducător Andreea Scridon), Simona Popescu (Andrew K. Davidson), Carmen Firan (traducere proprie), Gabriela Adameșteanu (traducător Ioana Ieronim), Ioana Ieronim (traducere proprie) și Norman Manea (traducător Andreea Scridon).

Vă invităm să urmăriți primele patru episoade ale seriei:
Ioan Es. Pop,

Andreea Răsuceanu,

Robert Șerban,

Ioana Nicolaie,
https://youtu.be/ebwS58TB5K4

 

Facebook:
https://www.facebook.com/RCINY/live
https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw
https://www.youtube.com/channel/UCQpV5Yssv-M1Yo-X8Eb5yPA

Website:
https://www.rciusa.info/literature
https://mnlr.ro/

913 vizualizări