Glisează meniul stânga/dreapta
23 iulie 2021 — Evenimente
În timp ce pandemia pare să mai slăbească strânsoarea în care ne-a prins, iar lumea întreagă pare să iasă din starea de izolare și frică în care a fost cuprinsă mai bine de un an, noua realitate care ne așteaptă la capătul acestui drum pare a fi mai degrabă un tărâm al imaginației. Am invitat alături de noi unii dintre cei mai importanți scriitori contemporani români să împărtășească cu publicul nostru modul în care își imaginează că va arăta viața lor, a noastră, atunci când angoasa și durerea provocate de pandemie se vor sfârși.
Episodul #5 al celei de-a doua ediții a proiectului „Viața de la capăt: scriitorii imaginează lumea după pandemie”, creat de Institutul Cultural Român din New York avându-ne din nou parteneri, îl are protagonist pe Bogdan Alexandru Stănescu.
Bogdan-Alexandru Stănescu (n. 1979) este scriitor, eseist, traducător și editor. Între 2005 și 2019 a fost coordonatorul colecției Biblioteca Polirom, din cadrul Editurii Polirom. În prezent este director editorial al editurii Pandora M, din cadrul Grupului Editorial Trei. În 2010, a publicat împreună cu Vasile Ernu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (Polirom), iar în 2012 a debutat ca poet, cu volumul Apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul (Cartea Românească), volum nominalizat la premiile revistei Observator cultural şi la premiile Radio România Cultural pe anul 2012. În 2013, a publicat la Editura Art volumul Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelştam, iar în 2014, cel de-al doilea volum de poeme, anaBASis (Editura Cartea Românească), carte nominalizată la premiile Radio România Cultural. În 2017 a publicat romanul Copilăria lui Kaspar Hauser (Editura Polirom), recompensat cu Premiul pentru proză al clubului de literatură Nepotu’ lui Thoreau, Premiul pentru proză Radio România Cultural, Premiul Festivalului primului roman de la Chambery, Franţa, ediţia 2018 și a fost nominalizat pe lista scurtă a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, ediția 2018. În anul 2019 a publicat romanul biografic Caragiale. Scrisoarea pierdută. Din 2012 este doctor în literatură, cu teza Opera lui Emil Botta: Ars moriendi. A tradus din Alberto Manguel, James Joyce, Tennessee Williams, William Faulkner, Sandra Newman, Sue Prideaux, Edward Hirsch, Daniel Mendelsohn, Paul Auster, Philip Roth și Louise Glück.
Vă invităm să ne urmăriți în regim de premieră live, marți, 27 iulie 2021, ora 21.00, pe pagina de Facebook a MNLR.
Scriitori invitați în cea de-a doua serie: Diana Bădica, Florina Ilis, Cosmin Perța, Merlich Saia, Bogdan-Alexandru Stănescu, MihokTamas, Chris Tănăsescu, Lucian-Dan Teodorovici, Tatiana Țîbuleac și Răzvan Țupa.
Facebook:
https://www.facebook.com/RCINY/live
https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/
YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw
https://www.youtube.com/channel/UCQpV5Yssv-M1Yo-X8Eb5yPA
Website:
https://www.rciusa.info/literature
https://mnlr.ro/
Persoane de contact:
Raluca Cimpoiașu, ICR New York, e-mail: raluca.cimpoiasu@rciusa.info
Andreea Drăghicescu, MNLR, e-mail: andreea.draghicescu@mnlr.ro