31 octombrie 2017 — Evenimente

HER VOICE – VOCE, POEZIE ȘI FEMEI. Sesiune de ascultare

Proiectul HER VOICE ajunge săptămâna aceasta și la Muzeul Național al Literaturii Române, prin organizarea evenimentului HER VOICE – VOCE, POEZIE ȘI FEMEI. Sesiune de ascultare, găzduit duminică, 5 noiembrie, ora 16.00, în Mansarda din Str. Nicolae Crețulescu 8.

Prin demultiplicarea vocilor, HER VOICE este deopotrivă cor și vocea care dă voce, ascultă și transmite.

Diana Voinea a ales să înregistreze vocile a trei poete pe care le admiră, trei femei care vorbesc despre voce și dau glas propriei poezii: Angela Marinescu, Svetlana Cârstean și Cosmina Moroșan.

Mara Mărăcinescu adună de mai bine de un an vocile părinților, ale rudelor și ale prietenilor în căutarea înțelesurilor uneori domestice, alteori „istorice”, mai recent politice ale feminismului: un feminism cu care am crescut, dar nu i-am știut numele; un feminism de fiecare zi; un feminism de supraviețuire; un feminism pentru viitor.

DIANA VOINEA este copywriter. De doi ani se plimbă cu un recorder în geantă și înregistrează sunetele orașului. Cam tot ce a înregistrat într-un an a folosit pe un album de field recording ambient. Ascultă câteva podcasturi și pune la cale unul. O interesează memoria vocilor și poveștile create cu sunete.

MARA MĂRĂCINESCU se dedică sunetului ca editor de filme și emisiuni de televiziune, iar ca artist documentează peisajul sonor al orașului natal. S-a apucat de înregistrări de teren în 2009 și de atunci colecționează sunetele Bucureștiului și pe cele ale prietenilor ei de aici. O interesează ecologia acustică și susține ascultarea activă.

Evenimentul VOCE, POEZIE ȘI FEMEI a fost precedat de atelierul și prezentarea artistei belgiene Charo Calvo (18-23 septembrie, Palatul Universul), de prezentarea performance-ului „Classified” de Lala Mișosniky și a premierei „Cântecul Sirenelor” la Festivalul Simultan din Timișoara (4-5 octombrie), a evenimentului Choirs & other solos (20 octombrie, Teatrul Apollo 111) și a premierei bucureștene a lucrării „Cântecul Sirenelor” la Sala Omnia (24 octombrie).

HER VOICE este organizat de asociația Jumătatea plină prin programul Sâmbăta sonoră.
Curatoare: Anamaria Pravicencu

Proiectul HER VOICE este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Delegația Vallonia-Bruxelles.
Parteneri:  Muzeul Național al Literaturii Române, Festivalul Simultan, UNARTE, Teatrul Apollo 111, Centrul Național al Dansului București, Vagenta.
Parteneri media: Revista Zeppelin, Feeder.