Glisează meniul stânga/dreapta
14 septembrie 2017 — Evenimente
În cadrul proiectului Zilele Bucureștiului, Muzeul Național al Literaturii Române v-a pregătit o serie de ateliere dedicate copiilor, care se vor desfășura sâmbătă, 16 septembrie, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu 8 și la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26).
16 septembrie, ora 18.00, Nicolae Crețulescu 8
Ateliere de spus povești cu actorul Radu Marian Răducu
În seara în care muzeul se închide cu un minut înainte de miezul nopții, precum povestea Cenușăresei, personaje amuzante din basme și filme vor căpăta viață în cadrul atelierului de animație susținut de Radu Marian Răducu.
RADU MARIAN RĂDUCU s-a născut pe 30 iunie 1978, în Alexandria. A jucat în Desperate Ghosts (2016), în Schimb valutar (2008), în regia lui Nicolae Mărgineanu, alături de Cosmin Selesi, Aliona Munteanu și Andi Vasluianu, și în The Jester from Transylvania (2016), în regia lui Adrian Popovici, alături de Franco Nero.
16 septembrie, ora 19.00, Nicolae Crețulescu 8
Atelier de creativitate cu Ioana Irinciuc & Gabriela Toma
Copiii sunt invitați să creeze povestea unui nasture și a insulelor din sfoară în cadrul unui atelier interactiv. Nasturele va fi purtat spre casă într-o cutie origami pentru a duce povestea fiecărui invitat la imaginație mai departe!
Intrarea este gratuită. Pentru a participa, vă rugăm să trimiteți un e-mail la gabriela.toma.ed@gmail.com cu prenumele și vârsta copilului.
16 septembrie, orele 10.00-20.00, Str. Mărțișor 26
Puzzle cu amintiri cu Dorothea Nicolescu (un nou mod de a vizita Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”)
O casă memorială poate fi văzută ca un puzzle. Fiecare obiect are istoria lui, fiecare ungher spune o poveste, însă imaginea finală va fi unitară și va fi, cu siguranță, cea a oamenilor care au locuit acolo. Vă invităm așadar, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, să vizitați Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” și să găsiți, împreună cu copiii dvs., piesele unui frumos tabloul al familiei Arghezi. La intrare, participanții vor primi un plan al casei în care camerele sunt numerotate, iar la finalul traseului, acest plan cartonat se va transforma într-un puzzle cu imaginea familiei Arghezi. Fiecărei încăperi îi corespunde câte un obiect. Copiii primesc o listă cu descrierea și poveștile acestor obiecte pe care trebui să le identifice. Fiecare descoperire le va aduce un fragment de imagine, o piesă pe care trebuie s-o lipească pe planul-puzzle. La finalul vizitei, participanții vor pleca acasă cu tabloul familiei Arghezi și, bineînțeles, cu o amintire foarte plăcută!
Intrarea este gratuită. Pentru a participa, vă rugăm să trimiteți un e-mail la ateliere.literare@gmail.com cu prenumele și vârsta copilului.