23 septembrie 2022 — Evenimente

Ziua Europeană a Limbilor

În data de 26 septembrie 2022, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor și pornind de la tematica aleasă de UNESCO anul acesta pentru Ziua Internațională a Limbii Materne, Departamentul pentru Relații Interetnice va organiza masa rotundă cu tema „Utilizarea noilor tehnologii pentru învățarea multilingvistică. O perspectivă asupra pedagogiilor alternative. Provocări și oportunități”. Dezbaterea va avea loc la Muzeul Național al Literaturii Române (București, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8), în intervalul 10.00 – 14.00.

Pornind de la premisa că societățile multilingvistice și multiculturale există prin intermediul limbilor care transmit și conservă cunoașterea tradițională într-un mod sustenabil, ne propunem să analizăm câteva aspecte, precum:  analiza influenței noilor tehnologii în restructurarea procesului de învățare multilingvistică, implementarea metodelor de predare inovative în cadrul școlii moderne care să faciliteze nu numai predarea calitativă ci, în primul rând, dezvoltarea potențialului individului, importanța facilitării educației în limba maternă și a educației interculturale prin metode formale și informale.

Dezbaterea va reuni reprezentanți ai mediului academic național și internațional, instituțional, ai Comisiei Europene la București și ai Delegației Permanente a României la UNESCO.

Accesul la dezbatere se face pe baza unei înscrieri prealabile (până vineri, 23 septembrie, ora 12.00)  la  adresa: cabinet@dri.gov.ro în baza locurilor disponibile.