1 iunie 2020 — Evenimente

Ziua Internațională a copilului | Călătorie în timp în Camera cu jucării a Mărțișorului

Ziua Internațională a copilului se sărbătorește pretutindeni în lume, la date diferite din an, în fiecare colț al lumii parcă cu mai multă veselie și bucurie pentru zâmbetele atât de pure ale minunilor din viața noastră. Sigur că fiecare țară are cultura ei și ziua copilului nu poate să nu țină cont de specificul acesteia. Unul dintre simbolurile culturii noastre naționale este fără îndoială Tudor Arghezi, iar Zdreanță a devenit iconic pentru lumea copiilor, indiferent de vârsta acestora.

Ne-ar fi plăcut ca astăzi să vă invităm la un tur ghidat special în Camera cu jucării a Mărțișorului arghezian sau să mâncăm împreună cu cei mici cireșe din pomii din livada casei, însă cum nici una, nici cealaltă nu este cu putință, haideți să pășim printr-o călătorie în timp într-una dintre cele mai mici camere pentru copii din întreaga istorie a literaturii române, camera cu jucării a copiilor Mitzura și Baruțu.

Material realizat de Dorothea Nicolescu (muzeograf, Casa Memorială „Tudor Arghezi- Mărțișor” – MNLR) și Alex Ursu (coordonator multimedia, MNLR)

https://www.youtube.com/watch…