24 iulie 2023 — Concerte de muzică

Alifantis & Mirică în concertul Gemini

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu vă invită sâmbătă, 29 iulie 2023, de la ora 18.00, pe scena giurgiuveană, la concertul Gemini, susținut de cantautorul Nicu Alifantis alături de compozitorul Răzvan Mirică.

Nicu Alifantis este un artist complex, unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică de teatru, muzician, actor și poet.

În cei 50 ani de activitate, Nicu Alifantis a compus muzica a peste 100 de piese de teatru, a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori români, a scris muzica pentru 17 filme, a lansat 36 de albume discografice din care 19 individuale, 6 de autor și 11 de colecție, a susținut peste 5500 de spectacole și recitaluri, activitate artistică pentru care a fost distins cu 19 premii de excelență naționale și internaționale și decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Nicu Alifantis se remarcă prin adresabilitatea către un public diversificat, rafinat și de toate vârstele.

Răzvan Mirică este un talentat compozitor, instrumentist desăvârșit – chitare (acustică, electrică), sitar, mandolină, producător muzical, dar și interpret. Face parte din trupa ZAN al cărei lider este Nicu Alifantis.

Alifantis & Mirică, guvernați de zodia Gemenilor, doi muzicieni de calibru în concertul Gemini!