Expoziția de bază MNLR CREȚULESCU

Situată în centrul Capitalei, pe Strada Nicolae Crețulescu 8, expoziția de bază vă așteaptă să descoperiți un muzeu al cuvântului, o adevărată Casă cu literaturi, găzduită în eleganta locuință de început de secol XX, care a aparținut generalului de divizie Leon Mavrocordat.

Dispus pe patru niveluri, muzeul vă oferă o perspectivă inedită a literaturii române. Fiecare sală oferă posibilitatea unui dialog elegant și subtil între literatură (manuscrisele, cărțile, fotografiile și obiectele personale ale scriitorilor), arhitectură (preocuparea pentru structura saloanelor și ornamentația plafoanelor), arte vizuale (tablouri, sculpturi) și instalațiile virtuale moderne (holodeck, holopixel, plasme interactive și informative)

Vizitatorii au acces la audioghiduri personalizate în funcție de vârstă – pentru copii și adolescenți, tineri și adulți – sau la ghidurile concepute pentru persoanele cu nevoi speciale (ghidul MNLR în limbaj mimico-gestual pentru surzi, ghidul MNLR în Braille pentru persoane nevăzătoare), la aplicații și dispozitive interactive pentru o experiență cât mai plăcută, cu informații complete și accesibile. Muzeografii pregătiți să răspundă la întrebările vizitatorilor oferă ghidaje tematice pornind de la poveștile obiectelor expuse, care ascund aspecte fascinante din biografia autorilor români.

Turiștii străini pot utiliza aplicația pentru lectura descrierilor exponatelor și pentru audioghidul MNLR în limba engleză, franceză și spaniolă, iar pentru ghidaje în limbile franceză, engleză și spaniolă este necesară o programare la adresa de e-mail programe@mnlr.ro.

Muzeul dispune, de asemenea, de o librărie și de un magazin de suvenire, care pot inspira vizitatorii să cumpere cadoul perfect.

Expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8 dispune de patru spații destinate organizării de evenimente, dotate cu sistem de proiecție și sonorizare pentru organizarea și găzduirea gratuită de lansări de carte, dezbateri, conferințe, lecturi publice, concerte, proiecții de filme, spectacole de teatru, ateliere. În vederea rezervării spațiului, este necesară trimiterea unei solicitări pe adresa relatiipublice@mnlr.ro.

Bilete on-line disponibile aici: https://cretulescu.booktes.com

→ TUR VIRTUAL

Galerie Foto

Galerie Video