24 martie 2023 — Ateliere

Atelier – dezbatere | „Educație la scena deschisă – metoda pedagogică a teatrului în educație”

Luni, 27 martie 2023, ora 11.00
Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Teatrul Vienez de Copii vă invită la Muzeul Național al Literaturii Române pentru a celebra împreună „Ziua Mondială a Teatrului”.

Într-un cadru interactiv, ne propunem să prezentăm beneficiile și rolul teatrului ca instrument educațional, măsurile pedagogice ale metodei Sylvia Rotter (*) și impactul pozitiv al acesteia în formarea și dezvoltarea copiilor și adolescenților.

De asemenea, vom aduce în discuție aspecte practice privind modul în care cei interesați

– profesori, specialiști în educație, formatori – pot accesa și folosi metoda Rotter pentru a capta și menține atenția copiilor la clasă, precum și ca modalitate educațională și recreativă, în ceea ce privește dezvoltarea personală a tinerilor prin teatru.

Dezbaterea va fi urmată de un scurt moment de teatru prezentat de trupa Teatrului Vienez de Copii.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai comunității culturale și teatrale, ai Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, specialiști în educație, cadre didactice, publiciști pe teme educaționale, reprezentanți ai asociațiilor de părinți și elevi.

Eveniment desfășurat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

 (*) Sylvia Rotter este fondatoarea Teatrului Vienez de Copii (România, 2006), precum și a Wiener Kindertheater (Viena, 1994), autoarea cărții „Sus cortina pentru viață!”, carte de pedagogie teatrală, teatru educațional, cu jocuri și exerciții. Sylvia, actriță, producător și regizor, a pus bazele inițiativei educaționale „Școală pentru viață”, absolventă a Academiei Regale de Arte Dramatice din Londra (Royal Academy of Dramatic Arts).