10 aprilie 2020 — Ateliere

Atelier-lectură online cu Cristina Andone

Copiii și părinții sunt așteptați sâmbătă, 18 aprilie, la ora 11.00, la primul eveniment on-line din această perioadă: un atelier-lectură despre bunătate, cu povești și teatru de păpuși. Propunerea noastră pentru această întâlnire moderată de Vasile Ernu este „Cartea bunătății”, scrisă de Cristina Andone. Atelierul durează o oră, dar mai putem rămâne puţin de vorbă, după placul inimii. Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale!

Pentru a participa vă puteți pre-înregistra aici şi primiţi un cod de acces:

https://zoom.us/meeting/register/vJ0qdOqorj4jWkVDK43AEqd4omb_uEUI-w

„Cartea bunătății” este un îndreptar de fapte bune. Pentru că bunătatea este mai ales faptă, nu doar bune-intenții. Prin poveste, copiii vor înțelege ce înseamnă compasiune, grijă, negrabă în a pune etichete, prietenie, generozitate.

Cristina Andone s a născut în Bucureşti, într o zi cu un cifru greu de uitat: 7/6/76. Este scriitor, activist educaţional şi trainer de creativitate. Cărţile sale, din seria „Poveşti din Pădurea Muzicală”, vândute în 120 000 de exemplare, îşi propun să îi familiarizeze pe copii cu muzica clasică. Astfel, poate că Bach nu va mai fi ruda mai săracă a lui Hornbach. Iar Chopin nu va mai suna a variantă de „shopping”, cu ultima consoană neglijent aspirată. Altfel, Cristina tocmai a terminat un roman despre cum să ţi dai demisia din publicitate, intitulat, cum altfel, „Plec”. Și are în lucru o carte despre copii. Colecţia ei etnografică poate fi admirată atât în ilustraţiile din noua sa carte pentru copii, „Enescu şi hora razelor de soare”, cât şi în cadrul atelierelor de povești despre orgă. Cristina Andone a mai scris: „Cartea bunătății” și „Școala banilor bine-crescuți”.