24 noiembrie 2017 — Evenimente

Atelier practic pentru copii | Orașul și locuința (2)

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 12.00, la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63) invităm copiii cu vârste de 10-14 ani la cea de-a doua ședință din cadrul modulului „Orașul și locuința”.

Ne punem întrebările: Cum se construiește o casă? Din ce materiale? Ce înseamnă un desen la scară? Ce sunt proporțiile? Ce rol are curtea? Dar grădina? Vom vizita Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” și vom observa atent cum este construită, din ce materiale, când, câte camere.

În cadrul atelierului practic, vom învăța cum putem realiza macheta unei case memoriale și vom realiza, în grup, o machetă 3D a Casei Memoriale „George și Agatha Bacovia”, observând împărțirea casei, diferențele de mărimi și raportarea la dimensiunea umană.
______________
Programul desfășurării atelierelor din cadrul Modulului I:
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 1, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, ora 12.00;
– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 2, sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 12.00;
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 3, sâmbătă, 9 decembrie 2017, ora 12.00;
– Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” / Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu” (str. Gheorghe Marinescu 19), ședința 4, sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12.00.

– Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.
________________
Atelierele organizate de MNLR și Artcrowd la Casele Memoriale ale MNLR vor fi organizate pe parcursul a 12 module lunare și vor porni de la o temă generală anunțată la începutul fiecărui modul, urmând a fi inspirate de câte un obiect de patrimoniu din toate cele patru case memoriale, precum și de informații despre viețile celor patru scriitori ale căror case le vom descoperi împreună (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu). Ele se vor adresa publicului între 3-18 ani, fiecare atelier urmând a fi personalizat în funcție de vârstă, și vor conține exerciții și sub-teme adaptate vârstelor participanților.

Scopul atelierelor este de a dezvolta gândirea critică – prin observarea, analizarea și compararea obiectelor și imaginilor, gândirea creativă (prin găsirea unor soluții variate pentru o temă dată) și abilitatea de a lucra în echipă, prin intermediul exercițiilor de colaborare. Contribuim astfel la formarea publicului tânăr și la descoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Caselor Memoriale ale MNLR, oferind acces la educație non-formală și la cunoașterea alternativă a istoriei literaturii și artelor.