22 februarie 2018 — Evenimente

Ateliere și vizite pentru copii la Casele Memoriale ale MNLR

Sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 12.00, la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26) invităm copiii cu vârste de 6-10 ani la prima ședință din cadrul modulului „Animale și creaturi fantastice în artă”.

O întâlnire inedită cu Zdreanță, cel mai iubit câine din literatura română, dar și un pretext de a descoperi și alți câini simpatici din istoria artei (Thomas Gainsborough, David Hockney).

Ne punem întrebările: Ce rol au animalele de companie în viața noastră? Ce animale de companie cunoaștem? De ce ne dorim animale de companie? Ce știm despre Zdreanță, un câine atât de iubit de familia Arghezi? Cum putem schița portretul unui animal?

Tehnică/atelier practic: Folosind imaginile prezentate, vom desena un animal de companie. Urmărim detaliile feței, expresia ei, surprindem ipostaze diferite.
______________

Programul desfășurării atelierelor din cadrul Modulului III:
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 1, sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 12.00;
– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 2, sâmbătă, 3 martie 2018, ora 11.00;
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 3, sâmbătă, 10 martie 2018, ora 11.00;
– Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” / Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu” (str. Gheorghe Marinescu 19), ședința 4, sâmbătă, 17 martie 2018, ora 11.00.

– Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/participant și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil și 4 lei/părinte.
________________

Atelierele organizate de MNLR și Artcrowd la Casele Memoriale ale MNLR vor fi organizate pe parcursul a 12 module lunare și vor porni de la o temă generală anunțată la începutul fiecărui modul, urmând a fi inspirate de câte un obiect de patrimoniu din toate cele patru case memoriale, precum și de informații despre viețile celor patru scriitori ale căror case le vom descoperi împreună (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu). Ele se vor adresa publicului între 3-18 ani, fiecare atelier urmând a fi personalizat în funcție de vârstă, și vor conține exerciții și sub-teme adaptate vârstelor participanților.

Scopul atelierelor este de a dezvolta gândirea critică – prin observarea, analizarea și compararea obiectelor și imaginilor, gândirea creativă (prin găsirea unor soluții variate pentru o temă dată) și abilitatea de a lucra în echipă, prin intermediul exercițiilor de colaborare. Contribuim astfel la formarea publicului tânăr și la descoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Caselor Memoriale ale MNLR, oferind acces la educație non-formală și la cunoașterea alternativă a istoriei literaturii și artelor.