14 decembrie 2017 — Evenimente

Ateliere și vizite pentru copii la Casele Memoriale ale MNLR

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12.00, la Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”/Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu” (Str. Gh. Marinescu 19) invităm copiii cu vârste de 10-14 ani la ultima ședință din cadrul modulului „Orașul și locuința”.

Pe parcursul atelierului vom afla împreună poveștile a două case memoriale speciale: Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” și Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, pe care mai apoi le vom transforma în imagini despre orașul în care locuim.

Ne punem întrebările: Unde sunt amplasate cele două case memoriale ale MNLR? Ce tip de locuire reprezintă? Ce diferențe și asemănări identificăm față de celelalte două case vizitate? Ce înseamnă să locuiești central? Dar marginal? Cum percepem orașul după ce am vizitat patru case memoriale situate în București?

Tehnică/atelier practic: Pregătim crochiuri/ schițe ale apartamentelor, folosind imaginea planurilor lor și amplasându-le  în cadrul mai larg al cartierului Cotroceni. Vom discuta despre locuire pornind de la imaginea pe care o avem după ce am vizitat casele memoriale al MNLR.
______________

Programul desfășurării atelierelor din cadrul Modulului I:
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 1, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, ora 12.00;
– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 2, sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 12.00;
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 3, sâmbătă, 9 decembrie 2017, ora 12.00;
– Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” / Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu” (str. Gheorghe Marinescu 19), ședința 4, sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12.00.

– Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.

________________

Atelierele organizate de MNLR și Artcrowd la Casele Memoriale ale MNLR vor fi organizate pe parcursul a 12 module lunare și vor porni de la o temă generală anunțată la începutul fiecărui modul, urmând a fi inspirate de câte un obiect de patrimoniu din toate cele patru case memoriale, precum și de informații despre viețile celor patru scriitori ale căror case le vom descoperi împreună (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu). Ele se vor adresa publicului între 3-18 ani, fiecare atelier urmând a fi personalizat în funcție de vârstă, și vor conține exerciții și sub-teme adaptate vârstelor participanților.