12 martie 2018 — Anunțuri

#AudioPovesteaMuzeului

Vrei ca preferințele tale să devină poveste? Vrei ca ceea ce-ți dorești într-un muzeu să se transforme într-o bucurie și pentru ceilalți? Dacă da, vino la o întâlnire cu echipele Da’DeCe și Muzeul Literaturii și spune-ne/ arată-ne/ inventează ce ai vrea să auzi în timpul unui audioghidaj (vizita aceea cu căști la urechi de unde ți se susură ceva în plus, frumos și valoros, despre ceea ce vizitezi). Părerile tale vor fi apoi transformate de muzeografi, educatori muzeali și un dramaturg, într-o poveste numai bună de spus la urechile celor de vârsta ta, în timp ce vizitează muzeul. Adaptăm astfel muzeul la un public foarte tânăr, creativ și curios!

Atelierele au loc astfel:

– miercuri, 21 martie ora 13.00 – 14.30 (pentru copii de 6-12 ani)

– sâmbătă, 24 martie, ora 10.30-12.30 (pentru tineri de 14-20 de ani)

Înscrierile se fac folosind formularul din dreapta paginii acesteia: http://www.asociatiadadece.ro/program/audiopovesteamuzeului  sau la email programari@asociatiadadece.ro

Numărul participanților este limitat, astfel încât numai primele înscrieri vor putea fi onorate. Participarea este gratuită dar înscrierile trebuie să fie ferme.

***

Inițiativa face parte din proiectul #AudioPovesteaMuzeului realizat în parteneriatul dintre Muzeul Literaturii Române și Asociația Da’DeCe care are drept scop dezvoltarea unui audioghidaj pentru două categoorii de public: copii de 6-12 ani și tineri de 14-20 de ani. Aceste texte vor fi realizate ținând cont de 3 componente importante: nevoile/ preferințele/ întrebările publicului (care vor fi identificate în cadrul atelierelor de mai sus), informația documentară despre scriitorii, artefactele și contextul literar asociat expunerii muzeului (prin colaborarea dintre muzeografi și educatori culturali) și intervenția unui dramaturg care va adapta conținuturile anterioare într-o poveste coerentă, atractivă și elocventă pentru public.

Rezultatul final va fi reprezentat de două ghidaje audio de tip storytelling pe care vizitatorii muzeului o vor asculta pe parcursul vizitării muzeului, începând cu sfârșitul acestui an.