9 aprilie 2020 — Seri de poezie și muzică

Best of FIPB 2018 | MultiVerse, spectacol de poezie performativă

S-a publicat ultima teorie despre Univers a lui Stephen Hawking. În revista High Energy Physics. Concluzia este inescapabilă: dacă inflația cosmică, relativitatea generală și teoria câmpului cuantic sunt corecte, trăim într-un MultiVers, iar uniVersul nostru este doar unul dintre nenumăratele uniVersuri alternative existente. Inițial, Hawking spunea că uniVersul este ca un fractal infinit, un mozaic de universuri de buzunar radical diferite de al nostru: unele vide, altele pline de materie, unele durabile, altele efemere. Dar în ultimul studiu, Hawking (și Thomas Hertog) susțin că aceste uniVersuri nu variază atât de mult unul de celălalt, misterul fiind de ce trăim în acest uniVers special, unde totul este frumos echilibrat pentru ca viața, complexitatea și poezia să apară?

Așa ni se dezvăluia, în 2018, atunci când a fost prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București, MultiVerse, spectacol de poezie performativă, primul pas către explicarea acestei reglări misterioase.

La experimentul poetic curatoriat de Simona Nastac și prezentat de Cosmin Perța au participat Emma Bennet, Anne-James Chaton, Robert G. Elekes, Eduard Escoffet, Douglas Kearney, Eugene Ostashevsky, Holly Pester, Andra Rotaru, OYIO feat. Paula Dunker, W Mark Sutherland, Erica Zingano.

Pentru cei care nu l-au văzut, dar și pentru cei care și-ar dori să îl revadă, MultiVerse este accesibil pe canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=gejghNeN2DA&feature=youtu.be