5 aprilie 2020 — Conferințe

Best of MNLR | Conferințele Centenarului: Nicolae-Victor Zamfir – Fizica românească în anul Centenarului. Trecut, prezent și viitor

Invitatul celei de-a cincea conferințe din seria dedicată Centenarului este acad. Nicolae-Victor Zamfir, care ne vorbește despre laserul de la Măgurele, cel mai mare din lume și despre ce s-a întâmplat în domeniul fizicii, la noi în țară, în ultimii 100 de ani.

Acad. Nicolae-Victor Zamfir, doctor în fizică, este președintele Secţiei de Ştiinţe Fizice a Academiei Române, director general al Institutului pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, membru titular al Academiei Române din 2015.

Activitatea sa profesională a fost centrată pe studiul structurii nucleului atomic. Rezultatele activităţii profesionale sunt concretizate în peste 500 lucrări dintre care peste 300 lucrări publicate în reviste de specialitate cotate internaţional (ISI).

A primit numeroase premii și decorații, printre care Premiul „Hurmuzescu” al Academiei Române (1984), Ordinul Serviciul Credincios în rang de Cavaler (2008), membru al Academia Europea (2012), Honorable Doctor al Institutului de Cercetări Nucleare de la Dubna (2015), Ofițer al Ordinului Național Serviciul Credincios, Mare Ofițer al Ordinului Național al Legiunii de Onoare (2016). Din anul 2012 este președinte al Secției de Științe Fizice al Academiei Române. În luna aprilie 2017 a devenit președinte al Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare și Inovare – CCCDI, în cadrul Ministerului Cercetării și Inovării din România.

Conferința poate fi următiră pe canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=2jgQ1rxOhIc&feature=youtu.be