1 februarie 2021 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line

Cafeneaua critică se reia la MNLR printr-un ciclu de mini-Cafenele critice on-line
Primii invitați: Ioan Cristescu și Ion Pop
pe site-ul MNLR/ pe platforma culturaindirect.ro/ pe pagina de facebook

luni, 1 februarie, și joi, 4 februarie 2021

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitatea de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică revine totuși sub forma unor… mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de faceboook. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenele critice vor oferi dialoguri mai concentrate cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Primul episod al noului ciclu „pandemic” al Cafenelei critice îl are ca invitat, luni,1 februarie 2021, de la ora 19.00, pe criticul și istoricul literar Ioan Cristescu, profesor la Facultatea de Ştiinţe Sociale, Umaniste şi ale Naturii din Universitatea Hyperion, și director al MNLR.

 

Invitatul celui de-al doilea episod, joi 4 februarie 2021, este criticul și istoricul literar, de asemenea poet și eseist Ion Pop, profesor la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj.