Case memoriale

Pe lângă expoziția de bază și patrimoniul deținut în arhivele și depozitele sale, Muzeul Național al Literaturii Române are în custodie cinci case memoriale și o expoziție, organizate într-o rețea proprie, desfășurând activități conexe programului cultural stabilit și promovat de instituția noastră, dar în același timp având autonomie și remarcându-se la nivel local și național prin specificitatea spațiului propus și al conținutului expus și accesibil tuturor vizitatorilor.

 

4588 vizualizări

Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor”

 • Adresă: Strada Mărțișor 26, sector 4, București
 • Program:
  Luni - închis.
  Marți - Duminică:
  9:00 - 17:00 (1 noiembrie - 28 februarie)
  10:00 - 18:00 (1 martie - 31 octombrie)
 • Bilete:
  10 lei/zi/vizitator – adulţi
  5 lei/zi/vizitator – tarif redus pentru pensionari, militari, elevi, studenți (cu legitimații vizate pe anul în curs)
  gratuit – copiii preșcolari (până la vârsta de 7 ani), persoanele cu nevoi speciale sau cu handicap sau cărora li se aplică măsuri sociale de protecție, precum și însoțitorii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, angajații rețelei muzeale
  10 lei/zi/vizitator – taxă de participare la atelierele pentru școli și familii, vizitarea casei este inclusă în preț
  • Taxă filmare/fotografiere profesionistă în interiorul casei memoriale (taxă de filmare pentru TV, filme documentare și/sau artistice realizate de specialiști, solicitări evenimente private) – 40 lei/mp/oră
  Filmarea/ fotografierea cu scop comercial sau documentar a bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, aflate în proprietatea publică a statului, poate fi realizată numai cu acordul scris al titularului dreptului de administrare (respectiv Muzeul Național al Literaturii Române), pe bază de contract şi cu respectarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Taxă filmare/fotografiere de către turiști în interiorul casei memoriale: 15 lei/zi/vizitator
  • Taxă ghidaj: 6 lei/zi/vizitator
  Casa de bilete se închide la ora 16.30, respectiv, 17.30, în funcție de program, iar ultimul tur ghidat începe la ora 16.00, respectiv, 17.00.
  Accesoriile de dimensiuni mari, bagajele, umbrele, hainele groase vor fi preluate de supraveghetori, accesul cu ele în camerele casei fiind strict interzisă. Accesul cu mâncare și băutură este strict interzis.
 • Telefon: 0731.003.022