14 noiembrie 2022 — Evenimente

Câștigătorii concursului „Dramaturgia cool”

Astăzi, 14 noiembrie 2022, în cadrul conferinței „Personaje adolescenți în dramaturgia românească și universală”, susținută de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, au fost anunțați câștigătorii concursului de eseuri „Dramaturgia cool”, adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din București, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale.

Concursul „Dramaturgia cool” a făcut parte din programul celei dintâi ediții a Festivalului Dramaturgiei Românești”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, și a avut ca scop încurajarea liceenilor de a scrie eseuri originale. Propunerea organizatorilor a fost realizarea unei argumentații pe tema „Piesa românească preferată sau Personajul dramatic preferat”.

Au intrat în concurs peste 90 de eseuri. Premiile s-au acordat după cum urmează: Premiu I – 1.500 de lei, Premiul II – 1.000 de lei, Premiul III – 500 de lei și cinci Mențiuni în valoare de 200 de lei fiecare. Cele mai bune eseuri vor fi publicate în revista Observator cultural, în cadrul unei rubrici special create în acest sens. Menționăm că premiile speciale, care constau în cărți oferite de Muzeul Național al Literaturii Române, pot fi ridicate de premianți de la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Iată Premiile:
Premiul I – Cosmina Cristiana Ene
Premiul II – Enache Maria Alexandra
Premiul III – Vlădăianu Catalin Andrei
Mențiune – Hanganu Cucu Ilinca
Mențiune – Ivanof Isabela Andreea
Mențiune – Sânziana Grecu
Mențiune – Crăciun Bogdan
Mențiune – Ionescu Alexia Andreea
Premiu special – Carmen Musa
Premiu special – Duțu Ana Antonia
Premiu special – Florea Raluca Georgiana
Premiu special – Năstase Adnana
Premiu special – Mircea Maria Ioana
Premiul special – Mitu Alexandra Maria

Parteneri: Librăriile Cărturești

Parteneri media: Teatrul Național Radiofonic, Radio România Cultural, Observator cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Agenția de carte, Iqool, Contemporanul, Modernism, Radio Trinitas, Timpul, Revista Familia, Contemporanul, Asociația Creatorilor de Ficțiune, Ordinea Zilei