22 martie 2018 — Evenimente

CINE ARE NEVOIE DE TEATRU? – Ziua Mondială a Teatrului

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la o sărbătoare specială cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, marți, 27 martie 2018, de la ora 17.00 în sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe) – CINE ARE NEVOIE DE TEATRU?

Un Dialog între generații cu Rodica Mandache și studenții săi de la Universitatea Hyperion: Diana Iorgu, Emanuel Varga, Gabriela Enescu, Laurențiu Bondarenco, Gianina Crivăț, Dragoș Stoica, Ionela Buzatu, Daniel Bițescu, Alexandra Zamfirescu, Magdalena Pisaltu.

Se va vorbi despre teatru, despre arta actoricească, despre simțuri, speranțe și dragoste pentru teatru. Profesorul, Rodica Mandache, și studenții răspund cu texte din Platon, Tennessee Williams, Nina Berberova, Anton Cehov, Geo Bogza, Robert de Niro, Ovidiu Drimba, Matei Millo, Ingmar Bergman, Marin Sorescu și Nichita Stănescu, pe marginea unor piese despre condiția actorului. Nu vom uita să trecem în revistă și discuțiile, mesajele, cuvintele unor mari personalități din domeniul teatrului. În cadrul evenimentului se vor juca scene din „Două fete” de Antoaneta Zaharia, piesă de teatru în care se tratează condiția actorului și nevoia lumii de actori, și din „Pădurea” de Alexandr Ostrovski, care pune în prim-plan doi actori: fericitul și nefericitul.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

Galerie Foto