30 ianuarie 2020 — Concerte de muzică

Concert Colin Cutler

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 15.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la un concert Colin Cutler.

Colin Cutler a fost invitat de interpreta bulgară Lilly Drumeva O’Reilly la concertul pe care aceasta l-a susținut de Crăciun la Muzeul Național al Literaturii Române și a decis să revină pentru un concert solo, special pentru publicul bucureștean.

Înarmat cu o chitară, cu un banjo, ajutat  și de un timbru vocal aparte, Colin Cutler reușește prin piesele pe care le interpretează să-și poarte ascultătorii prin nostalgia, tristețea și poezia trecutului. Poveștile din cântecele lui sunt despre viața reală, au profunzime, semnificație, mesaj.

Născut în Anglia și crescut în Vestul Mijlociu al Statelor Unite, dar și în Virginia, Colin Cutler s-a apropiat sufletește timp de șapte ani,  cât a colindat ținuturile Loudoun, Virginia și Greensboro, Carolina de Nord, până când Armata l-a dus în Qatar și în România. De atunci s-a stabilit la York, Marea Britanie, pentru a studia scrisul creativ.

Melodiile pe care le interpretează la chitară și banjo își trag seva din tradițiile Munților Apalași și din blues-uri. Primii veniți, fermieri, crescători de animale, muncitori forestieri și mineri, au adus cu ei instrumente muzicale și cântece de acasă: balade scoțiene și irlandeze, valsuri lente, cântece de petrecere, melodii de dans rapid și săltăreț, modificate într-un fel nou, american. Așa cum jazz-ul de început a fost făcut exclusiv de compozitori și interpreți negri, muzica blue grass este prin definiție albă, imprimă veselie, entuziasm și o dorință irezistibilă de joc.

Colin a lansat în 2016 albumul „Nelson County Wayside” (Greensboro); un EP cu piese inspirate din nuvelele lui Flannery O’Connor, „Peacock Feathers” (Greensboro, ianuarie 2018) și un album acustic, „Now and In England” (York, Marea Britanie, aprilie 2018). În prezent înregistrează „Stranger in the Promised Land” cu Young Thugs Studios din York.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

Galerie Foto