28 august 2017 — Evenimente

Concert: Doru Stănculescu în Grădina MNLR

MNLR organizează vineri, 1 septembrie, de la ora 20.00, un nou concert de muzică folk în grădina muzeului din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Invitatul acestei ediţii este Doru Stănculescu.

Doru Stănculescu s-a născut la 25 iunie 1950, la București. A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”,  pe versuri de Octavian Goga. Lansează primul disc single la casa de discuri Electrecord în anul 1979. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. Este membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia. Este de profesie arhitect.

Doru Stănculescu a fost primul folkist care a apărut la televizor, idol pentru generațiile de tineri răzvrătiți. „Eu nu am cântat folk. Am cântat muzica mea. De fapt, eu cred că la noi în țară nu a existat folk. Folk era ceea ce cânta Bob Dylan. La noi a fost omul cu chitara, om care a simțit nevoia să se exprime”, spune Doru Stanculescu. A cântat încă din liceu, din clasa a X-a, când și-a făcut o trupă. A compus pe versurile clasicilor Minulescu, Bacovia și Goga. A considerat că este prea mărunt ca să se atingă de versurile lui Mihai Eminescu. Piesele sale – „Ai-hai”, „Ecou de romanță” sau „Fără petale” – erau vârfuri de clasamente muzicale, cronica romantică a unei generații crescute între slogane partinice și pentru care a cânta despre dragoste era un veritabil triumf.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Galerie Foto