6 august 2017 — Evenimente

Concert: Maria Gheorghiu în Grădina MNLR

MNLR organizează un nou concert în grădina muzeului din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, vineri, 11 august, de la ora 20.00. Cantautoarea Maria Gheorghiu a pășit la 8 ani pe drumul muzicii. Dăruiește din harul său celor care-o ascultă, să-i poată vedea vibrând, să le simtă emoția. Face parte din jurii ale concursurilor de muzică folk pentru copii și tineri, încercând să ajute și să promoveze creația acestora. De asemenea, este realizatoarea unei cunoscute emisiuni radio la București Fm.

Încerc prin tot ceea ce fac, prin spectacolele mele, să schimb ceva în mentalitatea românilor, încerc să-i fac să se apropie mai mult de valorile naţionale, să nu mai alerge în stânga şi-n dreapta căutând cai verzi pe pereţii altor neamuri, când avem noi aici atâta frumuseţe de care se pare că au uitat. Plătesc un preţ mare încercând să readuc lumea la valorile esenţiale, dar îl plătesc bucuroasă pentru că simt că voi reuşi, mărturisește Maria Gheorghiu.

A scos până acum șase albume, Lacrimi în flăcări, Canon și Maria Gheorghiu, Pe la case luminate, Floare de vârtej, Timp netrăit, Curcubeu, De 20 de ani om.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.