22 iunie 2018 — Evenimente

Concert | Marius Bațu în grădină la Muzeu

Muzeul Național al Literaturii Române continuă seria concertelor în Grădină, Str. Nicolae Crețulescu nr. 9 (în spatele Bisericii Albe), marți, 26 iunie 2018, de la ora 19.00, cu un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Marius Bațu.

„Nu poți să contezi numai pe muzică. Trebuie să găsești un echilibru între muzică și poezie. Trebuie să ai un numitor comun celor cărora li te adresezi”, spune cunoscutul cantautor, care s-a născut la 30 octombrie 1959, la Constanța.

Marius Bațu a devenit cunoscut în lumea muzicii folk românești în 1977, anul în care a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. În perioada 1982-1985 activitatea sa s-a desfășurat mai mult în jurul „Cenaclului Flacăra”, iar în 1994, după o perioadă de opt ani petrecută în Germania, a revenit în România și a reluat activitatea grupului Poesis, lansând în 1996 albumul „Cântec Șoptit”. A urmat o colaborare cu formația Holograf la spectacole și albume precum: 69% Unpluged, Supersonic, Undeva departe și Holografica, susținând partitura de chitară acustică și backing vocal. În aceeași perioadă, îl regăsim alături de nume mari ale muzicii românești precum Ducu Bertzi pe albumele „Dor de ducă”, „Sufletul meu” și „Poveste de iarnă”; Mircea Vintilă – albumul „Madama de pică”, Ovidiu Lipan Țăndărică – „Renașterea”, Dinu Olărașu – „Vis-a-vis”, Stepan Project – „Sensul vieții”, Compact – „5.Compact”.

 În luna iunie a anului 2001 Marius Bațu a fost cooptat în grupul Pasărea Colibri, formație alături de care lansează albumul „Încă 2000 de ani” și se remarcă prin melodii ca „Elegie”, „2000 de ani” și „Cântec șoptit”. După perioada Pasărea Colibri a participat la diverse spectacole alături de Ducu Bertzi, Florian Pittiș și alți artiști. La sfârșitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani și la 30 de ani de la înființarea grupului, Marius Bațu și Eugen Baboi s-au reunit în fața publicului românesc și au lansat un nou produs marca Poesis, albumul „Babilon”.

Nu se fac rezervări, se intră în ordinea sosirii. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!