21 septembrie 2018 — Evenimente

Concert Nicolae Voiculeț | „Un răsunet către Martirii României”

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un eveniment de excepție marți, 2 octombrie 2018, de la ora 18.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 – „Un răsunet către Martirii României” – concert Nicolae Voiculeț.

Nicolae Voiculeț este dintre demnii apărători şi continuatori ai valorilor autentice, dedicându-se unui instrument complex cu sonorităţi divine precum naiul. Proiectul muzical este gândit ca fiind unul de promovare a identității românești și de redescoperire a valorilor naționale, de aceea poartă titlul „Un răsunet către Martirii Românei”.

Artistul a văzut lumina zilei la Sinaia, într-o zi de iarnă și a urcat pe scenă încă de la vârsta de 5 ani, cântând alături de orchestre mari ale vremii. A continuat prin a participa la cele mai prestigioase festivaluri de creaţie, obţinând de fiecare dată locul I, atât pentru maniera interpretării vocale, cât şi pentru cea dirijorală. A urmat cursurile Liceului de Muzică „George Enescu” şi a fost introdus de către profesori în studiul pianului, însă de la 12 ani tatăl său l-a îndrumat în desluşirea tainelor şi esenţei marii muzici şi a naiului. Încă de la primul contact cu naiul, artistul s-a contopit în sunetul duios al instrumentului şi a conştientizat că menirea sa din acel moment este aceea de a-i ocroti sunetul ca pe propria fiinţă.

Nicolae Voiculeţ este unul dintre preceptorii esteticii frumosului muzical, care a cucerit întreaga lume prin simţire, puritate şi sensibilitate și a făcut cunoscută tradiţia poporului său prin sunet în peste o sută de concerte, în diverse colţuri ale lumii. A colaborat cu Orchestra Filarmonică din Viena, Stockholm, Praga, a avut evoluţii artistice în lumea arabă, dar şi în Japonia, America de Nord şi America de Sud. A urcat pe scene de mare prestigiu artistic din Cehia, Franţa, Austria, Ungaria, Turcia, SUA, Canada, Germania, Japonia, India, Spania şi Italia alături de mari muzicieni ai lumii.

Indiferent de genul muzical pe care îl abordează şi de publicul căruia i se adresează, rămâne acelaşi om de valoare şi muzician complex, a cărui unică dorinţă şi motivaţie este vindecarea oamenilor prin sunet. Nicolae Voiculeț reușește la fiecare apariție pe scenă să evidenţieze puterea fără seamăn a folclorului şi a autenticităţii româneşti.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!