27 octombrie 2017 — Evenimente

Conferințe de istoria artei: Paradis/Infern cu Pavel Șușară

Marțea este seara conferințelor, așa cum v-am obișnuit. De data aceasta, vă așteptăm pe 31 octombrie, ora 17.00 să explorați dialogul dintre arta afirmativă și luminoasă a lui Antoni Gaudi și arta cu semnificații tenebroase și malefice a lui Damien Hirst!

Cei doi artiști pe care îi vom lua ca referință, deși au, până la un punct, un demers aparent similar, viziunea lor, încrederea în viață, în cultura și în vocația omului de a căuta desăvârșirea sunt radical diferite.

Pavel Șușară este critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român, cercetător de istorie a artei. Specializat în istoria artei moderne și contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România în 1996. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio România Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și Președintele Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.

Cea de-a doua sesiune de conferințe din acest an pe tema sfârșitul lumii i-a avut ca invitați pe regizorul Cornel Moscu și pe istoricul și criticul de artă Dalina Bădescu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Galerie Foto