1 octombrie 2018 — Evenimente

Congresul Național de Gastronomie și Vin, ediția a II-a | Program

Congresul Național de Gastronomie și Vin, ediția a II-a, va avea loc marți, 2 octombrie 2018, începând cu ora 10.00, la sediul din Calea Griviței 64-66 al Muzeul Național al Literaturii Române.

Program

Ora 10:30 – 12:00
Panel No 1:
Avem o Zi Națională a Gastronomiei și Vinului. Ce facem cu ea?

Speakeri: Mihai Mohaci (deputat, inițiator al proiectului de Lege privind Ziua Națională a Gastronomiei si Vinurilor), Dragos Gurarosie (organizator evenimente culinare), Cosmin Dragomir (co-inițiator al Congresului, publisher al site-ului GastroArt.ro)

12:00 – 12:30 pauză de socializare, degustări

12:30 – 12.45 prezentare Puiul fericit, Nico Lontras

Panelul No 2:
12.45-14:00 Avem nevoie de criterii pentru clasificarea unităților de alimentație publică?

Speakeri: Oana Irina Coanta (chef si owner Bistro de l’Arte, Brașov), Ciprian Nicolescu (Chef grupul City Grill), Irina Hritcu (Publisher Gault & Millau Romania), Cezar Ioan (Publisher Vinul.ro și co-organizator al Congresului)

14:00 – 14:30 pauză

Panelul No 3:
14:30 – 16:00 Identitate gastronomică națională și regională
Speakeri: Anca Dicu (Conferențiar la Universitatea din Arad, cercetător științific), Radu CM Ionescu (Chef & owner restaurantul Kaiamo), Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Gabriela Solomon (organizator al evenimentelor “Brunch-uri în Oltenia”), Nico Lontras (chef)