14 iunie 2022 — Lansări de carte

„Cu ochi străini” | Lansare de carte

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 22 iunie, ora 18.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul de lansare a volumului de eseuri „Cu ochi străini”, semnat Mariana Nicolae. Cartea a apărut la Editura Biscara la sfârșitul lunii februarie 2022.

Să faci conexiuni noi între elementele supuse observării reprezintă un simptom pozitiv de gândire creativă, dar să duci un simplu exercițiu la nivel de obiectiv profesional, pare o misiune foarte dificilă.
Mariana Nicolae, profesor universitar emerit de comunicare în afaceri, Doctor în științele educației, spune în cartea sa: „Predau din 2012 dezvoltarea gândirii creative la ASE Bucureşti şi majoritatea studenţilor şi masteranzilor încă mai cred şi în prezent că a fi creativ ţine de industriile creative sau de a avea idei cât mai originale. Or, în lumea dezvoltată creativitate nu înseamnă generarea de idei, ci punerea lor în practică.”

Într-un cadru prielnic dezbaterilor constructive, invitații se vor bucura să afle opiniile autoarei, complex argumentate, cu privire la importanța educației, a culturii, a gândirii creative. Evenimentul va fi moderat de Sara Mina, editor.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia, OPT motive.

Intrarea este liberă, sunteți așteptați cu drag!