3 iunie 2022 — Proiecții de film

Deschiderea programului Kinedok – One World Romania | Proiecția filmului DIVELE (Divas) și discuție cu regizorul Máté Körösi

Marți, 7 iunie 2022, ora 20.30
Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Deschiderea programului Kinedok – One World Romania

KineDok, programul european care promovează distribuția alternativă de documentar, ajuns deja la ediția cu numărul 8, revine și în România cu o nouă selecție de filme și discuții cu regizori, protagoniști și invitați speciali.
Anul acesta încă o țară se alătură programului, Georgia devenind astfel al șaselea partener, alături de Republica Cehă, Croația, Slovacia, Ungaria și România. 12 documentare multipremiate produse în țările participante vor fi proiectate cu sprijinul rețelelor de parteneri locali în multiple orașe din fiecare țară.
În România programul este organizat de Asociația One World Romania, care de asemenea suplimentează catalogul de filme cu un calup de scurtmetraje din selecția Sahia Vintage.

DIVELE (Divas)
Ungaria | 2021 | 80 minute
Regia: Máté Körösi
* Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Máté Körösi, moderată de criticul de film Călin Boto.
* Intrarea este liberă, iar proiecția va avea loc în curtea muzeului. În caz de vreme nefavorabilă proiecția se va desfășura în muzeu.
* „Divele” a avut premiera mondială în 2021 în cadrul competiției de film documentar a festivalului de film de la Sarajevo.
Sinopsis: Szani, Tina și Emese – sau, așa cum își spun ele, Divele – sunt trei fete de 20 de ani care pot vorbi ore întregi despre machiaj, haine sau poze de profil pe social media. Un tânăr regizor, Máté, le urmărește pe cele trei cu camera de filmat până la absolvire, pentru a afla ce se ascunde în spatele machiajului lor perfect. Între timp, fiecare învață ceva de la celălalt și toți fac un pas spre maturitate.