11 aprilie 2020 — Expoziții

Despre expoziția „RE-CONECTARE”, Rodica Benintendi

Expoziția artistei Rodica Benintendi „RE-CONECTARE” a făcut parte din planul expozițional al Muzeului Național al Literaturii Române și urma să fie vernisată, în spațiile expoziționale din Calea Griviței 64 – 66, în luna martie a acestui an. Din motive atât de binecunoscute nouă tuturor, am fost nevoiți să o reprogramăm.

Vă invităm să aflați câteva lucruri despre artistă și despre expoziția sa:

Fără emfază și afectare, Rodica Benintendi vrea ca pictura ei să rezoneze cu interiorul privitorului, înainte de a fi contemplată vizual. Apetitul ei pentru culoare îndeamnă la etalarea unei tonalități vii, a unei efervescențe a culorii, pe care nu o descoperi decât în lucrările ei.

„Creațiile mele se adresează oamenilor care știu sau vor să afle că arta este dătătoare de satisfacții, iar darul acesta special l-am primit, copil fiind, de la talentații mei profesori Deac, Mătăsăreanu, Mărgărit, Ghemes, Bulacu și mulți alții, în școlile pe care le-am urmat. Adevărați maeștri ai frumosului, profesorii mei! Strict pictural, viziunile mele se configurează asemenea viselor, îndrăznelii și stridențelor, se armonizează reciproc și totul devine posibil, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în vis. În acest context am văzut și am putut medita la modul în care ideile demonstrează procesul fundamental al ființei umane, închipuind forme, gânduri, vise.”  Rodica Benintendi, artist plastic.