2 octombrie 2020 — Evenimente

Editura Biscara, un an de existență

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește sâmbătă, 17 octombrie, ora 11.30, evenimentul de aniversare a primului an de existență a Editurii Biscara și celebrarea autorilor publicați, în grădina sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Participă istoricul și criticul literar Gelu Negrea, poeții Victoria Milescu și Lucian Gruia, prozatoarea Angela Dina-Moțățăianu. Deși nu va fi prezentă direct la eveniment, doamna Maria-Ana Tupan, profesor universitar, istoric și critic literar, va trimite câteva concluzii ce vor fi expuse participanților. Moderator al evenimentului este Madeleine Dina, directorul Editurii Biscara.

Este pregătită societatea actuală pentru schimbări profunde, pe termen lung, generate de nefastul context actual? Cum va fi influențată literatura de aceste frământări? Devine cultura digitală un fenomen palpabil, cu avantaje și dezavantaje? Cărțile publicate de Editura Biscara, precum și cele aflate în curs de apariție, dau răspunsuri fascinante acestor întrebări. Nu întâmplător autorii care s-au alăturat Editurii Biscara poartă în profunzime pecetea transcenderii limitelor de orice fel. Și acest crez irumpe în eseuri jurnalistice, în aforisme, în poezie, în proză fantastică. Autorii Editurii Biscara sunt perfect adaptabili, căci sunt condiționați să trăiască într-un „prezent, operă a viitorului”, cum a creionat criticul Gelu Negrea un concept atât de evident azi.

Așadar, autorii își împărtășesc credințele în cărți tipărite, dar și în cele digitale, așa cum sunt recentele apariții: Secretul lui Don Juan – 1001 aforisme (Gelu Negrea), Casa morților, Amnesya, Ceainăria de la miezul nopții – trei volume de proză fantastică (Angela Dina-Moțățăianu), Ochiul din palmă – antologie de poezii (Costel Stancu), Despre fleacuri – prozopoeme (Sara Mina). De asemenea, va fi înfățișată și evoluția proiectului BIBLIOTECA VIRTUALĂ, lansat de Editura Biscara pe 31 august, de Ziua Limbii Române. Scriitorii sunt provocați să-și cultive filonul generozității și să dăruiască cititorilor un volum drag, publicat gratuit de Editura Biscara în acest spațiu virtual.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Intrarea este liberă, participarea se face în baza unei rezervări via e-mail la adresa programe@mnlr.ro.