14 iunie 2017 — Evenimente

Eminescu, celebrat printr-o lectură publică a elevilor de la Școala Gimnazială „Sf. Nicolae” din București

Joi, 15 iunie 2017, la Școala Gimnazială „Sf. Nicolae” din București, între orele 15.00-17.00, în cadrul programului „Educație pentru viață”, inițiat și organizat de Primăria Sectorului 1 București, Mihai Eminescu este celebrat printr-o o inedită lectură publică susținută de elevii care au participat la cursurile de scriere creativă coordonate de scriitorul Dan Mircea Cipariu, președintele societății de gestiune a drepturilor de autor – Opera Scrisă. Ro. Printre acești elevi sunt și câștigători ai unor concursuri literare și de reviste școlare, elevi coordonați de dr. Cristina Issa, profesoară de limba și literatura română. Lectura publică va fi precedată de o prelecțiune prezentată de prof. univ. dr. Silviu Angelescu despre actualitatea operei eminesciene în epoca internetului și a rețelelor de socializare. Cu acest prilej, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, va înmâna celor 181 de elevi înscriși în programul „Educație pentru viață” diplome, rechizite și cărți.

Muzeul Național al Literaturii Române din București susține programul alături de AgențiadeCarte.ro, partenerul media al evenimentului.

„Educație pentru viață”, finanțat de  Primăria Sectorului 1 București, este un program de tip „after school” pentru elevii din ciclul primar. Astfel, 1500 de copii înscriși în toate școlile din sector se pregătesc pentru lecții, după orele de curs, participă la activități educative sub îndrumarea cadrelor didactice și primesc o masa de prânz gratuită. Programul funcționează de Luni până Vineri între orele: 12.00 – 17.00.